Dosiahni dokonalé kučery aj v lete!

55

Leto je časom slnka, vody, tepla a dovoleniek. Vlasy v tomto období trpia, pretože kombinácia všetkých letných faktorov vlasy nadmerne vysušuje, poškodzuje a zhoršuje ich lámavosť, vlasy strácajú lesk a životodarnú silu. A naše pocity? Nech robíme zjavne čokoľvek, vlasom nič nepomáha. Tu je na zamyslenie zvážiť doteraz používané produkty ešte z obdobia zimy či jari a prejsť na letné, ľahké a hydratačnejšie produkty a zmeniť celkovú starostlivosť.

Pár základných rád ako na vlasy v lete:
1. vyživujte: -vlasová maska je v letnom období viac ako žiaduca aspoň 1x týždenne. Do vlasov sa tak dostáva hydratácia a výživa pravidelne, vlasy nemajú takú tendenciu sa lámať či nadmerne poškodzovať a pôsobia zdravšie, lesklejšie a krajšie. Ideálna je ľahká hydratačná maska nabitá olejmi a extraktami, ktorá vlasy zanechá vzdušné. Takouto je napríklad hydratačná maska od Curl Flo.

2. hydratujte: -v lete sú ideálnymi produktami ľahké hydratačné šampóny, kondicionére aj stajlingy. Medzi najobľúbenejšie produkty patria šampón Curlsbay, kondicionér Curl Flo a stajlingové jelly Curlsbay. Na sklad sa chystá aj novinka od Curlsbay, ktorá poskytne nielen výhody masky ale aj kondicionéru a to v jednom produkte! Pokiaľ počas leta radšej siahate po co washe namiesto low poo šampónu, veľmi osviežujúci je co wash od Pretty Curly Girl.
3. chráňte vlasy: -nepodceňujte slnečné žiarenie a vlasom doprajte ochranu pred UV žiarením. To žiaľ poškodzuje štruktúru vlasov, vysušuje ich a vlasy strácajú hydratáciu rýchlo a nadmerne. Dokonalým produktom, ktorý nielenže poskytuje ochranu pred UV žiarením ale aj pred enviromentálnymi vplyvmi a dokonca poskytne aj termálnu ochranu počas sušenia vlasov difúzerom je Hair Love Prep Spray od značky Innersense. Táto značky je mimochodom tá najvyššia trieda kvality v starostlivosti o kučeravé vlasy. Výborná je aj hydratačná maska od Flora&Curl s UV a eviromentálnou ochranou či sprej Flora&Curl ktorý okrem ochrany pred teplom a slnkom poskytuje aj radosť z ľahšieho rozčesávania.
4. chráňte pokožku hlavy: -aj pokožka hlavy počas leta poriadne trpí. Nezabúdajte na pokrývku hlavy a ak sa predsa stane, že sa pokožka hlavy spáli, siahnite po hydratačnej prvej pomoci. Takúto prvú pomoc nájdete v bežnej drogérii vo forme aloe gélu, ktorý príjemne chladí a regeneruje. Je síce telový, no zloženie je CG friendly.

Ďalšie vhodné produkty na letné dni:

Zo šampónov sú najideálnejšie nasledovné: šampón Pretty Curly Girl, šampón Sumilayi Zen, šampón Curl Flo či Foamie šampóny.

Z kondicionérov sú výborné nasledovné: kondicionér Sumilayi, kondicionér Pretty Curly Girl či kondicionér od Innersense. Pokiaľ potrebujú vaše vlasy zjemnenie a vy sa trápite s ich rozčesávaním zaručene oceníte silu Curly Angels kondicionéru.

Zo stajlingových produktov je ideálne vyberať tie s ľahkou konzistenciou a ak Vám vyslovene nesedia tuhé lepivé gély, je namieste vyhnúť sa počas leta Eco gélom. Zaraďte ich do starostlivosti opäť počas jesene. Všetky ostatné stajlingové produkty u nás sú vhodné počas leta. Veľmi milované sú stajlingové produkty od Curly Angels nakoľko sú ľahučké, krásne definujú a zároveň nezaťažujú ani najjemnejšie vlasy.

Vhodné sú rovnako aj všetky druhy co wash produktov, nakoľko vlasom dodajú objem tým, že ich odľahčia a vlasom pomôžu k definícii už od korienkov.

TIP NA ZÁVER: Niekedy sú akékoľvek rady zbytočné a práve Vy môžete byť práve tá, ktorej na vlasy sedia úplne iné produkty (vysokoproteínové či ťažšie). Vždy pozerajte na potreby svojich vlasov a produkty vyberajte podľa ich reakcií.

Na záver vám prajeme skvelé leto plné zážitkov a krásnych vlasov! 🙂

Pridaj komentár

(0)