Ako vybrať produkty pre začiatočníkov

14

Natrafili ste na Curly girl metódu a to obrovské množstvo produktov? Pravdepodobne nastane problém v zorientovaní sa v produktoch a ich výberom. Vidíte sa v tomto probléme? V tom prípade je tento článok pre Vás.

Aké parametre pri produktoch hľadať?

Tým, že Vaša predošlá starostlivosť o vlasy sa s najväčšou pravdepodobnosťou neriadila pravidlami Curly girl metódy (viac nájdete TU), Vaše vlasy trpia pocitom dehydratácie, frizzom či inými problémami, pre ktoré ste sa rozhodli hľadať riešenie na tieto problémy. Curly girl metóda Vám s týmto zaručene pomôže len ak budete dodržiavať pravidlá, ktorými sa riadi.

Na začiatku Vaše vlasy okrem umytia so sulfátovým šampónom tzv. Final wash (viac TU) potrebujú veľmi veľa hydratácie, aby boli schopné prijímať ako živiny, tak aj v prípade potreby proteín. Je mylné sa domnievať, že každé vlasy proteín potrebujú a to okamžite v začiatkoch. Na prvom mieste stojí vždy hydratácia.

Na začiatku teda vyberajte produkty s obsahom hydratácie, ktoré si viete v našom eshope vyhľadať ako produkty ,,bez proteínu“. Druhým faktorom ovplyvňujúci výber produktov je, či sú vlasy jemné alebo silné a tvrdé a to z dôvodu, že niektoré produkty obsahujú zložky, ktoré by mohli jemné vlasy zaťažiť a pri hrubých by nemuseli byť dostatočné. Tretí faktor ovplyvňujúci výber produktov je porozita vlasov. Všeobecne platí, že čím vyššia porozita, tým väčšie množstvo proteínu vlasy potrebujú. Nie je to celkom tak! Tak ako nízkoporézne vlasy môžu zniesť malé množstvo proteínu napríklad v leave in alebo v stajlingovom produkte, tak aj vysokoporézne vlasy môžu s proteínom reagovať zle. Proteín pridávajte postupne v malom množstve a to najskôr v podobe ryžového oplachu (recept nájdete TU) a až následne pri dobrej reakcii v stajlingovom produkte a následne v iných produktoch.

Pre lepšiu orientáciu sme pre Vás pripravili ťaháčiky, ktoré Vám napomôžu pri výbere produktov v období, kedy už máte prvé umytia za sebou a chceli by ste siahnuť po iných produktoch alebo ste na začiatku a neviete si vybrať, ako aj s určením pravdepodobnej porozity Vašich vlasov. 🙂

Pridaj komentár

(0)