Jednoduché domáce recepty pri CG metóde

23

Domáce recepty sú výborným spôsobom ako ušetriť financie. V tomto článku Vám ponúkame tie najčastejšie používané, ktoré Vám starostlivosť o Vaše vlasy uľahčia.

Domáci ľanový gél

Ako už vieme, stajlingové produkty napomáhajú vlasom udržať ich tvar. To, čo ste možno doteraz nevedeli je, že stajlingový gél si viete vyrobiť aj doma a to celkom jednoducho. Napomáha pri definícii, nezaťažuje a hydratuje.

Potrebujete:
tretina šálky ľanových semienok
dve šálky vody

Postup:
Všetky ingrediencie varte v menšom hrnci za stáleho miešania pri miernej teplote až kým neuvidíte tvoriace sa malé hrudky gélu v mase. Masu prelejte cez sitko do separátnej misky, aby ste masu očistili od ľanových semienok. Pri varení si dbajte na to, aby ste gél nevarili príliš dlho, nakoľko po prílišnom zhustnutí by bolo problematické precediť ho a ľanové kúsky by tak ostali v géle. Takto uvarený a precedený gél prelejte do nádobky v ktorej ho budete skladovať. Nebojte sa nedostatočnej hustoty gélu. Po vychladnutí gél zhustne. Môžete ho skladovať v chladničke po dobu 10-14 dní.

Videonávod ako na to nájdete TU.

Octový oplach z jablčného octu (čistiaci)

Väčšinou je tá najjednoduchšia varianta tá najlepšia. Väčšina z nás siahne po iných produktoch v domnení, že ,,ten, čo som používala doteraz, mi už nesedí“. Častokrát je riešenie jednoduhšie ako sa zdá.

Octový oplach z jablčného octu je výborným domácim pomocníkom pri čistení vlasov, čo je nesmierne dôležité. Jablčný ocot vyrovnáva pH pokožky a vlasov, pričom vlasy nepoškodzuje (túto tendenciu majú komerčné šampóny s prídavkom sulfátov, silikónu, alkoholu, minerálnych olejov a parabénov). Jablčný ocot vlasy krásne uhladí a pramene ostávajú jemné, lesklé a hladké. Zmení tým tak celkový zjav vlasov, uhladí rozstrapatené vlasy a po použití stajlingového prípravku vlasy dostanú nový nádych. Jablčný ocot Vám pomôže zbaviť sa lupín a dokáže zničiť baktérie a plesne, ktoré môžu spôsobovať Váš problém s lupinami alebo svrbením pokožky hlavy. A čo je najdôležitejšie – jablčný ocot dokáže zbaviť vlasy nánosov od vlasových produktov.

Potrebujete:
jablčný ocot
voda

Postup:
Zmiešajte jablčný ocot s vodou v pomere 1 lyžica jablčného octu s 1 pohárom vody. Premiešajte a aplikujte na vlasy. Ideálny spôsob ako dosiahnuť, aby sa jablčný ocot dostal na celú pokožku hlavy a vlasy je použiť miskovú metódu, kedy si pod vlasy položíte misku, kde steká prebytočný oplach. Takto môžete vlasy preliať aj niekoľkokrát tým istým oplachom.

Ryžový oplach/ryžová vlasová maska (na dodanie proteínu)

Ako iste vieme, proteín je základnou zložkou vlasu a niektoré vlasy jeho doplnenie potrebujú viac, iné menej. Proteín vo vlase, čiže keratín, dáva vlasom štruktúru, pevnosť a tvar. Prvé, po čom je dobré siahnuť ak si nie ste isté, čo Vaše vlasy potrebujú je práve ryžová maska. Neobsahuje také veľké množstvo proteínu, aby vlasy vysušila, takže ak ste v začiatkoch a hľadáte balans, je to príjemnejšia alternatíva ako naslepo hľadať proteínový produkt. Tak poďme na to.

Potrebujete:
2 poháre ryže
3 poháre vody
CG friendly kondicionér (v prípade vlasovej masky)

Postup:
Vlasy umyte Low poo šampónom, ktorý preferujete. Ryžu s vodou dajte variť až kým voda nezhustne a neostane biela. Vodu preceďte cez sitko a ryžu vyžmýkajte z prebytočnej vody. Takýto oplach môžete aplikovať na vlasy miskovou metódou, ktorá je spomínaná pri octovom oplachu pri postupe. V prípade, ak Vám viac vyhovuje vlasová maska, jednoducho po vychladnutí pridajte do vody svoj obľúbený kondicionér a vymiešajte na hladkú zmes. Touto maskou pokryte všetky vlasy. Vlasy zabaľte do fólie a prekryte uterákov, aby boli v teple. Nechajte pôsobiť 30 minút a vlasy umyte vodou.

Výsledok: Ak vlasoch chýbal proteín a vy ste ho teraz doplnili pomocou ryžovej proteínovej masky, Vaše vlasy ostanú krásne lesklé, zlepšil sa ich tvar aj celkový vzhľad. Pokiaľ máte pocit, že Vaše vlasy potrebujú viac proteínu a ste si isté ich vysokou porozitou, potom odporúčam želatínovú masku.

želatínová maska (POZOR! -proteínová mega bomba)

Pri tejto maske je v prvom rade dôležité upozorniť, že nie je určená pre vlasy, ktoré zle reagujú na proteín alebo neznesú veľké množstvo proteínu. V tomto prípade by táto maska mohla viac uškodiť ako pomôcť.

Potrebujete:
potravinárska želatína
voda
obľúbený hydratačný kondicionér

Postup:
Vodu nechajte zovrieť a do takto zovretej vody pridajte 1 lyžicu potravinárskej želatíny a poriadne premiešajte, až kým nebude masa úplne hladká bez hrudiek a želatína úplne rozpustená. Túto zmes nevarte! Postupne pridávajte kondicionér až kým zmes nemá konzistenciu masky na vlasy. Aplikujte na vlasy a nechajte pôsobiť podľa potreby. Na začiatok odporúčame nechať pôsobiť 10-15 minút.

Videonávod nájdete TU.

Ak Vás domáce recepty zaujali, viac ich nájdete na blogu TU.

Pridaj komentár

(0)