Prečo je vlasová starostlivosť dôležitá?

15

Tak, ako sa staráme o naše zdravie, telo či pleť, rovnako je potrebná starostlivosť aj o naše vlasy. Pravidelná starostlivosť napomáha vlasom udržať si svoju prirodzenú krásu a vitalitu. Správnou vlasovou starostlivosťou akou je nielen výber produktov ale aj technika umývania a sušenia vlasov dokážeme predchádzať problémom spojenými s vlasmi a pokožkou ako suchosť, tzv. elektrizujúce vlasy, lupiny, kožné ochorenia, strata lesku, strata objemu, či strata definície pri všetkých typoch vlasov.

Všetky chceme mať krásnu, lesklú a zdravú hrivu, ktorá nadchne nielen nás ale aj naše okolie. Vlasy sú našou ženskou korunou krásy a my vďaka ich kráse v sebe objavujeme vnútornú bohyňu… no priznajme si… s krásnymi, umytými a lesklými vlasmi sme o niečo krajšie aj samé pred sebou. A tento proces začína v našej kúpeľni nami samými.

Ako sa teda starať o vlasy, aby sme im zabezpečili všetko potrebné a dôležité?

  1. Vyberajte produkty s vhodným zložením
    Šampóny obsahujúce nevhodné zložky ako vysušujúce alkoholy nadmerne narúša PH pokožky, tá je suchá a tvoria sa lupiny. Silikóny zas upchávajú vlasové korienky a tým nedovoľuje vlasom zdravo rásť. Jednoducho povedané, silikón upchá vlasový korienok a pre nové vlasy je potom veľmi obtiažne vyjsť na povrch a rásť.
  2. Kondicionére by mali obsahovať aspoň jednu hydratačnú zložku, jeden olej a extrakt
    Pre super stav vlasov je výživa veľmi dôležitá a preto platí, čím kvalitnejší kondicionér zložením, tým šťastnejšie vlasy.
  3. Pravidelne používané vlasové masky
    Nezabúdajme na ne! Sú nesmierne dôležité, pretože vlasom dodávajú extra výživu, zabraňujú frizzu, elektrizovaniu a pomáhajú chrániť vlasy pred vonkajšími vplyvmi ako vietor, studené počasie atď.
  4. Produkty na vlasový stajling napomáhajú pri definícii kučeravým a vlnitým vlasom
    Aj tu ale platí, že vhodný produkt a správna technika je GRO. Pre viac info o technike si prečítajte našu ebook venovaná špeciálne pre kučeravé vlasy.

Vo chvíľach, kedy sa staráte o svoje vlasy prichádza čas len pre seba samú. Pri pôsobení masky oddychujete, čítate knihu, či len tak relaxujete v teplom kúpeli. Doprajte si tento luxus! Nielen vlasy, ale aj Vaša myseľ či telo Vám budú vďačné. 🙂

Pridaj komentár

(0)